Dit lekkere ovenrecept is ook heel lekker te maken in de wonderpan, zodat je geen oven hoeft te gebruiken en veel energie bespaart.

Ingrediënten:
1 grote boterpompoen
8 verse salieblaadjes, grof gehakt
1 grote teen knoflook, in plakjes
2 eetlepels olijfolie
50 g walnoten, grof gehakt
2 eetlepels verse platte peterselie, gehakt
2 eetlepels fruitige olijfolie
400 g penne
75 g romige geitenkaas
versgeraspte Parmezaanse kaas om erbij te serveren

Bereiden

Verwarm de oven voor op 220 °C / gasstand 7.

Schil de pompoen en verwijder de zaden. Snijd het vruchtvlees in grove stukken en leg ze in een braadslee. Voeg salie, knoflook zout en peper toe. Besprenkel met olijfolie en zet de braadslee ongeveer 40 minuten in de oven tot de pompoen aan de randen goudkleurig begint te worden. Voeg de walnoten toe en laat nog 10 minuten in de oven staan.

Meng in een kleine kom de peterselie met de olijfolie. Bestrooi met zout en peper en zet apart als dressing.

Breng intussen een grote pan water met wat zout aan de kook. Doe de penne erin en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de pasta goed uitlekken en doe weer terug in de pan. Voeg het pompoenmengsel toe plus al het vocht uit de braadslee. Meng alles voorzichtig door elkaar en verdeel het over vier warme kommen. Verkruimel de geitenkaas erover, besprenkel met de peterselie-oliedressing en dien onmiddellijk op met een schaaltje Parmezaanse kaas ernaast.