Neutraal van smaak en bomvol goeds voor je lichaam; kelpnoodles zijn ideaal. Kelp is een zeewier dat alleen kan groeien in mineraalrijk water en neemt alle nutriënten uit de zee goed op. Zo is kelp in staat om jodium uit het zeewater te concentreren. Daarnaast het is rijk aan mineralen en laag in calorieën. Met kelpnoodles kun je eindeloos variëren en ze zijn heerlijk om raw te eten. Maak er bijvoorbeeld een salade van, zoals het recept hieronder.

Een recept van Rawsome, één van onze Bloei!vrienden. Rawsome is een raw, vegan en organic lunchcafé in de binnenstad en wordt gerund door Sharon van Son. Wij zullen regelmatig een recept van haar plaatsen. Deze keer haar recept voor een kelpnoodle salade.

Ingrediënten:

  • 2 zakken kelpnoodles
  • 1 cup cashewnoten
  • ¾ cup water
  • ½ tl peperkorrels
  • ¼ cup citroensap
  • 2 el edelgist
  • ½ tl zout

Bereiding:

Maak de zakken kelpnoodles open en giet het vocht af. Laat vervolgens deze noodles met lauw/warm water in een kom staan met 2 el citroensap erbij. Zo worden de noodles wat zachter. Maak vervolgens de pepersaus.

Je kunt voor dit recept verschillende machines gebruiken. Het werkt het fijnst met een (kleine) blender. Meng hierin alle ingrediënten van de saus door elkaar. Bij gebruik van een keukenmachine blijft het mengsel wat meer korrelig.

Giet vervolgens de kelpnoodles af. Zorg ervoor dat je de noodles goed uitknijpt, zodat het vocht eruit is. Voeg de saus toe aan de noodles.

Voeg naar smaak nog diverse rauwe, gesneden groenten, kiemen en olijven toe. Strooi er een beetje edelgist over, voor een hartige, ‘kazige’ smaak. Enjoy!

Over Rawsome

Rawsome is ontstaan vanuit een voorliefde voor pure, onbewerkte voeding. Het doel van Rawsome is om mensen bewust te maken van gezonde voeding en de relatie met een gezond lichaam. Hun voeding is gebaseerd op bewuste keuzes: keuzes die een positieve bijdrage leveren aan jezelf en je gezondheid, maar ook aan de aarde en aan dierenwelzijn. Rawsome wil mensen motiveren om minder dierlijke producten te eten, om zo voor alle levende wezens een beter bestaan te creëren.

Rawsome in de Bloei!gids >>>