Bloemkool en doperwten een gekke combi? Misschien, maar dan wel een hele lekkere! Deze twee super gezonde groenten gaan goed samen in een soep, die je heel makkelijk zelf maakt. Zie het recept hieronder.

Een recept van Rawsome, één van onze Bloei!vrienden. Rawsome is een raw, vegan en organic lunchcafé in de binnenstad en wordt gerund door Sharon van Son. Wij zullen regelmatig een recept van haar plaatsen. Deze keer haar recept voor een Bloemkool- doperwtensoep.

Ingrediënten:

  • 1 rode ui
  • 1x prei
  • 1 tl kurkuma
  • Eetlepel Bragg aminos (of Tamari)
  • Snuf zout & peper
  • 250 gr (bevroren doperwten)
  • 1/2 bloemkool
  • 2 x pastinaak
  • 1 tl tuinkruiden
  • 1/2 appel
  • 1 tl gember
  • 1 tl citroensap

Bereiding:

Snijd de ui en de prei en bak dit samen met de kurkuma, Bragg aminos en wat peper en zout in een pan met kokosolie. Laat dit even sudderen. Voeg daarna de overige ingrediënten toe, laat nog even sudderen en voeg dan ongeveer 1,5 liter water toe. Laat dit geheel even koken en pureer daarna met een staafmixer. Serveer de soep en geniet!

Over Rawsome

Rawsome is ontstaan vanuit een voorliefde voor pure, onbewerkte voeding. Het doel van Rawsome is om mensen bewust te maken van gezonde voeding en de relatie met een gezond lichaam. Hun voeding is gebaseerd op bewuste keuzes: keuzes die een positieve bijdrage leveren aan jezelf en je gezondheid, maar ook aan de aarde en aan dierenwelzijn. Rawsome wil mensen motiveren om minder dierlijke producten te eten, om zo voor alle levende wezens een beter bestaan te creëren.

Rawsome in de Bloei!gids >>>