Wil je weten of je al duurzaam bezig bent?
Doe hier de test.

[advanced_iframe securitykey=”a196099d30f10e7cf2f8c88a309c06f91c9cee4b” src=”https://www.vdscan.nl/” width=”100%” height=”900″]

Wil je weten wat je nog meer kunt doen? We hebben volop voorbeelden per onderwerp hoe jij verschil kunt maken. Vind hier je inspiratie voor hoe duurzaamheid past in je dagelijks leven.

Eten & Drinken Tips

Door bewust te kiezen, kun je een flinke bijdrage leveren aan een duurzame Aarde, aan je gezondheid, en het is nog lekker ook. Arnhem biedt volop lekker en gezond eten.

Eten & Drinken tips >>

Energie & Mobiliteit Tips

De energietransitie is begonnen. Fossiele energie maakt plaats voor duurzaam opgewekte energie. Wat betekent dat voor ons huishouden?

Energie & Mobiliteit >>

Groene Tips

Een groene stad is prettig om te wonen, en geeft ook een gezonde lucht, houdt de stad koel en levert eten op. Geniet van de mooie groene plekken van Arnhem en je groene vingers beginnen hier.

Groene tips >>

Wonen en (ver)bouwen tips

Prettig wonen doe je in een duurzaam huis,  energiezuinig, waterbesparend, gezond materiaalgebruik, voorkomen en scheiden van afval en een prettige kwaliteit van het binnenmilieu.

Wonen & (Ver)bouwen tips >>

Kleding & Verzorging tips

Tweedehands, duurzame mode en fair trade kleding is hot! En voor je verzorging kies je niet-proefdiergeteste cosmetica en natuurlijke zeep.

Kleding & verzorging tips >>

Afval & Hergebruik tips

Afval scheiden doen we al, maar kan nog beter. Voorkomen van afval en nieuwe en zelfs betere producten maken van afval; Upcyclen en Leven zonder afval.

Afval & Hergebruik tips >>

Vrije tijd & Cadeau tips

Je hoeft niet ver weg om een gezellige middag te beleven. Lekker in de natuur uitwaaien is gratis en heel verfrissend. En cadeau’s krijgen meer waarde als je ze met liefde maakt.

Vrije tijd & Cadeau tips >>

Delen & Ruilen tips

Lenen, delen en ruilen is het nieuwe hebben en heel duurzaam. Er hoeven namelijk minder spullen gemaakt te worden en er wordt minder weggegooid.

Delen & Ruilen tips >>

Actief in je wijk

Samen maken we onze wijken leefbaar. Fijn als je je buren kent, als je gegroet wordt en je iemand kunt helpen. En samen bereik je meer. Hoe actief is jouw wijk en wat kun jij doen voor je eigen wijk?

Actief in je wijk tips >>

Junior tips

Lekker ravotten, spelen met modder en spelen in het bos, helpt jeugd bij hun motorische ontwikkeling. In de leeftijd van 6 tot 12 jaar wordt de basis gelegd voor zowel gezond gedrag als voor verbondenheid met natuur.

Junior tips >>

Kom in actie

Kom ook in actie en maak de wereld een stukje mooier. Elk stapje is er één.

Kom in actie >>

Inspiratie

Een nieuwe manier van denken, een andere ervaring, iets zien wat je verwonderd. Waardoor raak jij geïnspireerd?

Inspiratie >>