Biologisch eten

Elk seizoen kun je genieten van een lekkere biologisch 3-gangen menu bij het Duurzaam Diner. Het gemiddeld aantal bezoekers per avond is 30 mensen. Ze komen niet alleen uit Sint Marten-Sonsbeekkwartier, maar ook uit aangrenzende wijken, sommige zelfs buiten Arnhem. Dit wordt georganiseerd door Stichting De Groene Vos.

Wat maakt deze diners duurzaam?

In de eerste plaats wordt er uitsluitend vegetarisch gekookt. Verder worden voornamelijk biologische en streekeigen producten gebruikt, vaak afkomstig van de biologische markt. Soms worden kruiden en groenten gebruikt uit de stadslandbouwlocaties in Sint Marten. Omdat er net zoveel eten wordt bereid als er aanmeldingen zijn, hoeft er geen eten te worden weggegooid. Wat eventueel over is wordt door de aanwezigen in een ‘doggybag’ meegenomen naar huis. Het groente- en fruitafval wordt meegenomen voor de composthoop in de wijk. Groepsgewijs koken bespaart tevens energie, ook doordat thuis de verlichting uit en de verwarming lager kan worden gezet.

Prijs

De vaste prijs van het diner bedraagt € 6,- die van tevoren digitaal of in De Groene Vos moet worden betaald. De reacties van de gasten zijn vrijwel altijd lovend over de kwaliteit en de smaak van de gerechten, maar ook over het duurzame karakter van de diners.

Aanmelden

Meer informatie bij Jan Schreur, T 026-3514494 en voorzitter@duurzamewijk.nl of bij De Groene Vos. De diners worden geserveerd in het Inloopcentrum aan de Van Slichtenhorststraat in Sint Marten.

TAGS
duurzaam diner, biologisch eten, gezond eten, samen eten, De Groene Vos, Jan Schreur, Inloopcentrum, Sint Marten

Duurzaam Diner

TELEFOON
026 – 737 00 41

ADRES
van Slichtenhorststraat 34
6821 CM Arnhem