Naast zwembad Valkenhuizen, waar eerst een kwekerij was, is sinds kort een zorgboerderij gevestigd. In december 2014 hebben Esther van Kempen en Lodewijk van Garderen voor het eerst hun deuren geopend tijdens de Kerst-Inn.

Zorgboerderij Tokhok is een dagbestedingsplek waaruit eindelijk 15 cliënten kunnen werken op de boerderij. Onder begeleiding van Esther zullen deze cliënten tijdens het werken op de boerderij ook werken aan hun persoonlijke doelen. Op dit moment helpen er 10 cliënten bij het uitmesten van de stallen, het voeren van de dieren en in het voorjaar zullen zij hun handen vol hebben aan het verzorgen van de lammeren. Verder helpen er om de zaterdag kinderen met autisme en verwante stoornissen op de boerderij.

Er moet nog veel opgeknapt worden aan het woonhuis, de kassen en de stallen. Daar zal aardig wat tijd in gaan zitten de komende tijd. Maar uiteindelijk is de bedoeling dat er een bloemenpluktuin komt en er groenten en fruit uit eigen moestuin gekocht kunnen worden in de boerderijwinkel. Op dit moment zijn er al verse eieren te koop. In mei wordt er zelfs de geboorte van een ezeltje verwacht!

Nieuwsgierig geworden naar het Tokhok? Breng ze dan een bezoekje.
Adres: Beukenlaan 27.
Openingstijden: ma t/m vr van 9:00 – 15:00 u.
Ook geschikte locatie om kinderfeestjes te vieren.
Wil je vrijwilliger of sponsor worden van het Tokhok? Kijk dan voor meer informatie op: www.zorgboerderijtokhok.nl