Zonder de bij is er geen eten. De bijensterfte neemt sterk toe en daardoor komt ook onze voedselvoorziening in gevaar. De hoogste tijd de bij te helpen. Bijen (en ook vlinders) houden van nectarrijke bloemen in de tuin. Plant bloembollen (wel die zonder gif!) die veel nectar geven en help de bijen en vlinders een eindje op weg!

Bijen en vlinders zijn afhankelijk van nectar en stuifmeel dat ze vinden ze in bloemen. Met name de bloemen van bloembollen zijn heel erg geschikt en leveren veel nectar. Goed dus om ze in je tuin te planten, want daar kunnen deze nuttige insecten van leven. Daarnaast ziet het er ongelooflijk gezellig uit als je veel vlinders en bijen in je tuin hebt. Zet de bollen het liefst in het zonnetje, want daar zijn ze aantrekkelijker voor de insecten en maken ze meer stuifmeel en nectar aan.

Tip: kies altijd voor onbespoten biologische bloembollen, bestrijdingsmiddelen kunnen bijen en vlinders juist beschadigen.

Nectarrijke bloembollen

Bollen met veel nectar zijn bijvoorbeeld: blauw druifje, sneeuwklokje, anemoon, tulp, krokus en hyacint. Ook kun je kiezen voor sieruien, ook wel Alliums genoemd. Alliums zijn zeer in trek bij insecten en vlinders. De uien bevatten mooie paarse bollen die bestaan uit kleine teelbloemetjes. Elk bloemetje produceert veel nectar, waardoor deze plant een belangrijke voedselbron is voor vlinders. Houd je dus niet in, want hoe meer bloemen in je tuin, hoe meer bijen en vlinders!

bron: bulb.com.