Wist je dat je heel makkelijk zelf gezonde, meukvrije (en lactosevrije) roomijs kunt maken? Daarvoor gebruik je als basis bevroren banaan. Snij enkele (over)rijpe bananen in stukken en leg het minstens twee uur in de vriezer. Als ze goed bevroren zijn, doe je ze in een blender of keukenmachine en mix je het tot een gladde saus. Banaan zorgt voor dat romige effect waardoor het net echt roomijs is. Wil je het nog wat smeuïger dan kun je (soja/amandel)melk toevoegen.

Dit basis-bananenijs kan je natuurlijk naar eigen smaak opleuken. Denk aan fruit (aardbeien, bosvruchten, mango) of pindakaas, cacao, kaneel, verzin het maar! 🙂
Of garneer het met bessen, noten, hagelslag, kokosrasp, wat je maar lekker vindt.
Niet zoet genoeg?  Voeg dan wat (vanille-) suiker, agavesiroop, vanille-extract of honing toe aan je ijsmengsel.
Wees lekker creatief!

Tip; bewaar standaard bananen in je vriezer voor instant lekkere trek!