Het gaat goed met stadslandbouw in Arnhem. Er zijn steeds meer mensen in en om de stad bezig met het verbouwen van voedsel. Om dit aan een breed publiek te laten zien, worden in het weekend van 6 en 7 juni verschillende activiteiten georganiseerd.

Picknick in het Bartokpark

Op zaterdag organiseert het Kernteam Stadslandbouw een picknick in het Bartokpark, letterlijk aan de voeten van het Feestaardvarken. Van half twaalf tot half drie mag iedereen zijn picknickkleedje uitspreiden in het parkje. Er zijn kippen, bijen en een huifkar met microscopen om het bodemleven te bestuderen. Picknickmanden met heerlijke regionale producten en kleedjes zijn te bestellen via info@puurland.nl en worden ter plekke geleverd. Je mag ook zelf je picknick meenemen, maar ook je muziekinstrument zodat het een gezellige middag wordt.

6 juni van 11.30 tot 14.30 uur
Bartokpark, hoek Kortestraat – Kleine Oord
2 pers. mand € 25,- / 4 pers mand € 45,- voor info & bestellen: info@puurland.nl

VPRO’s Tegenlicht Meet Up

Showroom Arnhem en Innovatiefabriek Arnhem organiseren op zaterdagavond een lokale Tegenlicht Meet Up over Digitaal Voedsel. Eerst wordt de Tegenlicht documentaire integraal vertoond op groot scherm en zien we voedsel-goeroe Michael Pollan, topkok Dan Barber en folisoof Julian Baggini aan het woord over de toekomst van ons voedsel. Na de vertoning van de documentaire gaan we met enkele gasten en de zaal in gesprek over de toekomst van ons voedsel in de eigen regio. Dus kom naar Showroom Arnhem en praat mee!

6 juni, 20.00 uur (deuren open 19.30 uur)
Showroom Arnhem, Kleine Oord 177
entrée gratis

Open tuinendag

Op zondag vinden er overal in de stad activiteiten plaats, waarbij stadsboerderijen, buurtinitiatieven en schooltuinen zich presenteren. Bezoekers kunnen zo kennis maken met de verschillende aspecten van stadslandbouw. Er is een kaart gemaakt met een overzicht van alle locaties en deze wordt gepubliceerd in de Arnhemse Koerier van 3 juni. Op de kaart staan alle initiatieven aangegeven die activiteiten organiseren op 6 juni met tijdstippen, adressen en een korte omschrijving van de activiteiten. Kijk wel even goed naar de tijdstippen om te voorkomen dat je voor een gesloten poort staat. Met de kaart en de beschrijving in de hand kun je een leuke route door de stad uitstippelen. Dus trek erop uit tijdens de open tuinendag! De kaart is te downloaden via de websites www.casa-arnhem.nl en www.natuurcentrumarnhem.nl.