De bijen hebben het moeilijk en samen kunnen wij ze een beetje helpen. Daarom heeft Mirjam Alexander het project Zaai een Zaadje opgezet. De bedoeling is dat er op veel plekken bloemenzaadjes gezaaid worden en er bloemenveldjes ontstaan door de stad waar bijen en vlinders lekker van kunnen smullen.

Bloemzaaadjes

Om de zaadjes onder de aandacht te brengen, hebben vrijwilligers meer dan duizend bloemzaadzakjes gemaakt met ongeveer 4 gram bijenbloemmengsel en een hoop liefde. Iedereen die een donatie achterlaat voor de bijenoase krijgt als bedankje een zakje bloemzaadjes kado. Door het uitdelen van deze zakjes hopen we de liefde voor de bijen en de wilde bloemen weer terug te brengen in de stad. Hoe meer mensen zaaien, hoe meer de stad zal bloeien.
Kijk hier waar de bijenzakjes te vinden zijn.

Bijvriendelijke voorbeeldtuin

Samen met Arnhem Zoemt, De Gemeente Arnhem en Under the Tree gaan we in de Klaverlaan 1 t/m 7 een insect vriendelijke voorbeeldtuin aanleggen met allerlei soorten bij-vriendelijke bloemen. De tuin is openbaar en iedereen kan er heen om inspiratie op te doen voor het inrichten van hun eigen tuin.

Samenwerking

Vrijwilligers, buro na zessen, Bloei! in Arnhem, Arnhem Zoemt, Under the Tree, EDSP ECO/Nieuw Arnhems Peil, Pomphuis Beekhuizen, Eetbaar Arnhem, De Bomenbond, Natuurcentrum Arnhem, Het Plantenasiel, X-tinction Rebellion Arnhem, Gemeente Arnhem

Wat kun je zelf doen?

Je kunt op diverse manieren meehelpen. Je kunt een donatie doen, verspreid de zaadjes, meehelpen met inzaaien, meld je aan als vrijwilliger, kom naar een klussendag in de vorbeeldtuin.

lees meer over Zaai een Zaadje: https://destadskeuken.nl/activiteiten-initiatieven/zaai-een-zaadje/