Zoek komend weekend in park De Hoge Veluwe je eigen kerstboom uit. Zaag de boom om en neem hem mee naar huis. Een perfect gezins-uitje om de feestdagen mee te beginnen!

Wie dit jaar met kerst geen spar maar een échte den in huis wil hebben, kan terecht in het nationale park De Hoge Veluwe. Op een plek in het park kun je gratis een boom uitkiezen, afzagen en meenemen. Niet alleen is het een leuk gezinsuitje, ook de natuur in het park is hiermee geholpen. De dennenbomen groeien namelijk op de unieke, open stuifzandgebieden van het park. Als de bomen daar niet verwijderd worden, zal dit bijzondere landschap dichtgroeien en verdwijnen. Voor veel zeldzame korstmossen en diersoorten zijn deze open terreinen van direct levensbelang. Dus des te meer een reden om een grove den te komen zagen! Bijkomend voordeel: een dennenboom verliest na het afzagen zijn naalden niet.

Praktische informatie

Data: 12, 13, 19 en 20 december
Locatie: melden bij het bezoekerscentrum
Tijdstip: 10.00 – 15.00 uur
Prijs: gratis (excl. entree Park)

Meld je op één van de bovengenoemde data bij het bezoekerscentrum van het park. Met een bewijs wordt je doorverwezen naar de plek in het park waar de dennen staan.

Meer