De deelnemers van de zorgboerderij Hoeve Klein Mariendaal in Arnhem hebben in totaal 100 YIMBY moestuinbakken geleverd aan de omgringende buren. YIMBY staat voor Yes-In-My-Back-Yard. Door de YIMBY moestuinbakken kunnen de buren in de eigen achtertuin groente, kruiden en fruit verbouwen.

Op zaterdag 23 september 2017 organiseren deze buren het YIMBY oogst diner op Hoeve Klein Mariëndaal. Op het YIMBY oogst diner neemt iedereen traditioneel groenten, kruiden en fruit mee van haar/zijn eigen oogst. Samen met de oogst van de Hoeve Klein Mariëndaal wordt er elk jaar weer samen een verassend diner bereid. Het YIMBY oogst diner is gratis, mogelijk gemaakt door de sponsors. Drank is Bring Your Own.

YIMBY Moestuinbak = Groen + Ontmoeten

Heb je weleens gedroomd om zelf een moestuin te beginnen? Om van dichtbij de kruiden, groenten en bloemen te zien groeien? En om daarvan vers en eerlijk te koken? Er bestaat nu de mogelijkheid om deze droom snel in vervulling te laten gaan. Nu kun je een moestuinbak op poten aanschaffen. En daarmee kun je direct starten met je groene ideeën.

Yes-In-My-Back-Yard Arnhem
De moestuinbakken vormen samen YIMBY Arnhem. YIMBY staat voor Yes-In- My- Back-Yard. YIMBY zegt Ja! tegen groene verandering in de stad. Bij YIMBY Arnhem gaat het om groen in je eigen achtertuin. De YIMBY moestuinbakken worden door de zorgdeelnemers van zorgboerderij Hoeve Klein Mariëndaal gemaakt. Zo levert Hoeve Klein Mariëndaal een belangrijke bijdrage aan YIMBY Arnhem.

Ontmoeten
Door YIMBY Arnhem ontmoeten mensen uit de buurt elkaar en kunnen groene ervaringen worden gedeeld. Als afsluiting van het seizoen worden alle YIMBY eigenaars uitgenodigd voor een YIMBY oogst diner van de opbrengsten van de YIMBY moestuinbak. Het YIMBY oogst diner 2017 vindt plaats op 23 september 2017.

YIMBY bestellen
De YIMBY moestuinbak heeft een groei oppervlakte van een halve vierkante meter (60 cm diep en 80 cm breed). Door de hoogte van 100 cm het je geen last van slakken en katten. Je kunt de YIMBY moestuinbak bestellen bij info@hoevekleinmariendaal.nl onder vermelding van “YIMBY moestuinbak”. In de mail moet naast je naam ook je adres vermeld worden. Na betaling van de factuur van 65 EUR (incl. BTW) wordt de YIMBY moestuinbak geleverd.