Zou je best wel willen moestuinieren, maar weet je niet hoe je dat moet doen? Je kunt nu meedoen met YIMBY! Ofwel Yes in my Backyard! Met dit leuke project krijg je een houten moestuinbak op poten en kun je beginnen om je eigen voedsel te telen. Je doet het niet alleen. Gedurende het seizoen ontmoet je ook andere YIMBY eigenaren en delen jullie kennis over het moestuinieren. Het seizoen wordt afgesloten met een oogst-diner.

Moestuinbakken

Dit voorjaar bouwen de makers van de zorgboerderij Hoeve Klein Mariëndaal in Arnhem-West YIMBY moestuinbakken voor de nieuwe stadsboeren in de wijken Klarendal, Geitenkamp, Presikhaaf, ’t Broek en Malburgen van de stad Arnhem.

Sponsoring

“Het komt mooi uit dat de Gemeente Arnhem 50% van de aanschafprijs bijdraagt door de groene subsidieregeling De Eetbare Stad”. Bart van Dalsem van de Hoeve geeft aan: “Door de lokale sponsoring door de bedrijven Welkoop Elst en De Bolster kunnen we de YIMBY’s leveren met biologische moestuinaaarde en biologische zaden”.

Groenten telen met je buurtgenoten

Angela de Jong heeft haar buurtgenoten in de wijk Klarendal warm gemaakt voor het biologische tuinieren in de stad met YIMBY’s.  Wil je ook met jouw buurt gaan groentetelen? Vraag naar de mogelijkheden bij zeger.nieuweboer@gmail.com

Zéger Nieuweboer heeft met zijn groene onderwijsbedrijf learningisgrowing.nl al acht jaar ervaring met de begeleiding van YIMBY Arnhem! “In de periode 2013-2020 zie je dat nieuwe stadsboeren starten met een YIMBY moestuinbak en doorgroeien naar een biologische voedseltuin”. https://lnkd.in/eYbrQiH
#YIMBY

Aanmelden

Wil je ook meedoen met YIMBY? Dan kun je een mail sturen naar zeger.nieuweboer@gmail.com