Op World Cleanup Day worden wereldwijd illegale vuilstortplaatsen geregistreerd en opgeruimdIn Nederland richten we ons die dag vooral op zwerfafval. Het doel van World Cleanup Day is natuurlijk om zoveel mogelijk zwerfvuil op te ruimen, maar ook om meer kennis te vergaren over welk soort afval op straat en in de natuur rondzwerft.Hieronder staan 2 initiatieven waar je je kunt aansluiten. Je kunt er zelf ook een organiseren.
—————————————————–
21 sept Opruimaktie Posbank op de World Clean Up day!
De zomer is voorbij, de heide uitgebloeid, de toeristen weer naar huis … tijd om de Posbank op te ruimen, doe je mee?
Pak je felle hesje uit de auto, neem een vuilniszak en een tuinhandschoen, je mobieltje en je kunt gelijk beginnen zodra je de deur uitstapt voor een mooie wandeling richting het Posbankpaviljoen van Natuurmonumenten.  Tijdens de wandeling mag je alle afval meenemen. Kom je een grote afvalstortplek tegen dan kun je bellen met 06-27376810 (Ronny). Als je rond 14:00 bij het Postbankpaviljoen bent ben je mooi op tijd en kun je daar je afval kwijt. Vooral de toegangswegen, fietspaden en parkeerplaatsen verdienen extra aandacht. Let op je veiligheid en die van anderen terwijl je daar loopt.
Veel plezier met de paddestoelen die je opeens overal ziet en zie jullie bovenop de bult.
Woon je niet in de buurt? Vanaf de parkeerplaats bij de hockeyvelden in Velp (Beekhuizenseweg 93, 6881ag Velp) lopen we de bossen in om 11:00 uur.
————————————————————

De Groene Vos houdt ook samen met Milieudefensie Arnhem een opruimaktie, van 10.30 uur tot 12.30 in St.Marten-Sonsbeekkwartier. En niet alleen rapen, ook registeren. Doel daarvan is het verkrijgen van informatie over het soort afval dat er ligt en de herkomst ervan.
Ook meedoen met deze actie? Dat kan! Kijk op de kaart of er een actie in je eigen wijk plaatsvindt of organiseer zelf iets. Je kunt je ook aansluiten bij onze actie. Meld  je  dan (i.v.m. aantal grijpers) uiterlijk 10 september aan via arnhem@milieudefensie.nl.

————————————————————

Je kunt je ook aansluiten bij Partij voor de dieren. Ze verzamelen bij Winkelcentrum Presikhaaf bij het benzinestation. Ze willen zoveel mogelijk gebruik maken van de Litterati-app. Download deze indien mogelijk op je telefoon. Wil je weten hoe dit werkt check dan https://www.worldcleanupday.nl/afvalonderzoek/

website World Clean Up Day