Op maandagavond 17 oktober kun je in het Thomas a Kempis College een workshop koken met insecten volgen. In de workshop komen verschillende gerechten met insecten aan bod.

Insecten vormen voor de mens een duurzame voedingsbron, zijn rijk aan eiwitten en daarom een uitstekend alternatief voor vlees en vis. Bovendien zijn insecten goed verteerbaar door mensen. Ze bestaan uit essentiële vetzuren, vitaminen (o.a. vitamine A, B2 en D) en mineralen, waaronder ijzer, en vormen daarmee hoogwaardig voedsel. Van de totale wereldbevolking eet 80% regelmatig insecten. Wat maakt dat insecten bij ons in het Westen nog niet als vanzelfsprekend op het menu staan? Ervaar dat het gebruik van insecten in je gerechten niet alleen een gezonde, maar ook een smakelijke aanvulling op het menu kan zijn.

Let op: mensen die allergisch zijn voor schaal- en schelpdieren, of een huisstofmijtallergie hebben, kunnen ook op insecten reageren.

Praktisch
maandag 17 oktober 2016 van 19:00 uur tot 22:00 uur
Locatie: Thomas a Kempis College
Docente: Annemiek Dorst
Prijs: € 35,00
Meenemen: contant geld, gepast, rechtstreeks aan de docent te voldoen. Bakjes, schort, scherp mes en aardappelschilmesje.

Meer informatie: Volksuniversiteit