Donderdag 29 september kun je in de Groene Vos deelnemen aan een workshop over het fermenteren van je gft-afval.
Met de Bokashi methode kun je op een eenvoudige en duurzame manier je gft-afval en voedselresten fermenteren. Bokashi is het Japanse woord voor “goed gefermenteerd organisch materiaal”. Het is een manier om je organische resten om te zetten tot een zeer rijke bodemverbeteraar.
Met de Bokashi-keukenemmer fermenteer je je eigen keukenresten in huis. Door keuken resten te mengen met Bokashi-starter en afgesloten in de keukenemmer te bewaren, ontstaat er waardevol organisch materiaal. De Effectieve Micro-organismen aanwezig in de Bokashi-starter zorgen ervoor dat de aanwezige verse keukenresten fermenteren ipv rotten. Rotting en stank krijgen in dit fermentatieproces geen schijn van kans. In ruil krijg je goede voeding voor het bodemleven.
De workshop wordt gegeven door Simone Vos (EM Natuurlijk actief). Je kunt ter plekke een keukenemmer-set met starter aanschaffen.
Lees hier meer over Bokashi >>>
Datum: 29 september
Tijd: 20:00-22:00 uur
Locatie: De Groene Vos, Hommelseweg 41
Kosten: € 5, – ( deelnemers 100-100-100 en Vrienden van De Groene Vos voor € 3, -)
Aanmelden: info@degroenevos.nl