Gemeenten, provincies, energiebedrijven, netbeheerders, milieuorganisaties en lokale energie initiatieven zien het terugdringen van het aardgasgebruik als een kans om de verduurzaming van Nederland te versnellen. Ook in Arnhem wordt gewerkt aan alternatieven om het gasverbruik terug te dringen.

Via de website HierVerwarmt.nl is na te gaan of er in een specifieke buurt plannen zijn voor een ‘aardgasloos’ alternatief. En op een kaart is te zien hoe het er in Arnhem op dat gebied bij staat. Schuytgraaf is een voorbeeld van een ‘groene’ wijk die ‘aardgasloos’ is en in Presikhaaf verbouwde Portaal met Dura Vermeer een leegstaande rijtjeswoning naar een testwoning ‘Nul op de Meter’ in het kader van de deal de Stroomversnelling.

Daarnaast zijn er in Arnhem al een aantal duurzame initiatieven gestart of in oprichting, zoals Buurtzon, RijnenIJssel Energie, Schuytgraaf heeft Zon en SpijkerEnergie. Voor meer informatie over wonen zonder aardgas kan contact worden opgenomen met Theunis Kalsbeek van de gemeente Arnhem: theunis.kalsbeek@arnhem.nl, 026-3773850