Arnhem telt 24 wijken. Elk met een eigen verhaal over het ontstaan van de wijk, het leven in de wijk en dromen voor de toekomst. Met de wijkaanpak werken we aan prettig leven in de wijken. Dat doen we met een wijkactieplan voor elke wijk. Daarin staat welke acties in 2013-2015 prioriteit hebben voor de wijk.

Klarendalst_martenMalburgen
Wijkaanpak nieuwe stijl

De wijken maken de stad. Daarom stelt de gemeente de wijken centraal in het aanpakken van de leefbaarheid in de stad. Hierbij is niet alleen de gemeente aan zet, maar hebben ook bewoners, corporaties, ondernemers en instellingen verantwoordelijkheid voor het boeken van resultaten. Om met elkaar de prioriteiten te bepalen zijn wijkgesprekken gevoerd en hebben alle wijkbewoners daarop via www.meedoeninarnhem.nl kunnen reageren. Daarna is voor elke wijk een eigen wijkactieplan gemaakt. Hierin staat met welke acties we in 2013-2015 aan de slag gaan, door wie en uit welk budget. Samen met bewoners en partners in de wijk bekijken we wat kan en wat niet. Als iets niet blijkt te kunnen, dan lichten we toe waarom niet. Dat is de Wijkaanpak nieuwe stijl met daarin 22 wijkactieplannen 2013-2015, op 12 november 2013 vastgesteld door het college van b en w.

Lees hier in een tussenstand per wijk (pdf 2513kB )hoe het een jaar later met de wijkactieplannen gaat.

Uw contactpersonen in de wijk

Voor uw wijk heeft de gemeente drie contactpersonen; de gebiedsregisseur, de stadsdeelmanager en uw wijkwethouder. Klik op de link voor een overzicht van de wijkindeling van de gebiedsregisseurs (pdf 826 Kb)