Parklane is gebouwd op emoties. Vrijheid, intimiteit, ruimte, groen, ongedwongen, mooi. Hartveroverend. Om verliefd op te worden om er vervolgens jarenlang van te kunnen houden.

Schuytgraaf. Arnhem in De Betuwe

Op de grens van stad en land verrijst Schuytgraaf. Een compleet nieuwbouwproject verdeeld over 25 buurten. Elk van deze buurten heeft een eigen thema, met een eigen signatuur en architectonische invulling.

Een hoofdrol voor woon- en omgevingskwaliteit

Schuytgraaf wordt een complete wijk met alle denkbare moderne voorzieningen. Een breed aanbod van scholen, een winkelcentrum, kinderdagverblijven en zichtbare aandacht voor de kwaliteit van de leefomgeving. Met ruimte voor recreatie binnen en direct buiten het project. Maar ook een eigen treinstation met een directe verbinding naar Arnhem en Nijmegen.

Parklane. Het mooiste moest nog komen

Parklane is de jongste buurt binnen Schuytgraaf. Het steden- bouwkundig plan wat ten grondslag ligt aan Parklane is anders dan die voor de overige buurten.

De uitstraling van Parklane wordt die van een moderne groene villawijk met brede lommerrijke lanen, openbare ruimten met een tuinachtige uitstraling en woningen op grote kavels die verspringen in de zichtlijn en divers zijn in architectuur. De ruimte tussen de woningen op de onderlinge woonstraten is twee maal de gemiddelde kaveldiepte met veel aandacht voor groen. De grote kavels bepalen de open, parkachtige uitstraling. Hoge hagen en diepe achtertuinen dragen bij aan het gevoel van privacy voor de bewoners.

Woningen worden zo geplaatst op de kavel dat elke woning een voortuin heeft van tenminste 4 meter. Veel woningen krijgen een sierfruitboom in de voortuin. Parkeergelegenheid voor bewoners is zoveel mogelijk op eigen terrein.

Architectuur

De architectuur binnen Parklane is gebaseerd op Engelse landschapshuizen. Binnen het project is een grote diversiteit aan woningen. Ieder type biedt een ruim en divers aanbod aan mogelijkheden. Voor de namen van de woningen hebben wij ons laten inspireren door de vele engelse landgoederen. De bouw- en kapvolumes van de woningen zijn eenduidig. Twee bouwlagen met een langs- of dwarskap. Natuurlijke en kwalitatieve materialen voor de gevelsteen en de afwerking zorgen voor een luxe uitstraling die de bijzonderheid en de intieme sfeer van de architectuur onderstreept. In het groene hart van Parklane bevindt zich één luxe appartementencomplex, bestaande uit 4 woonlagen.

Ligging

Parklane ligt op een schiereiland, omgeven door water, aan de noordzijde van de ringweg binnen Schuytgraaf. De ligging is buiten de hoofdader van de verkeersstructuur. Parklane is hierdoor autoluw omdat het verkeer van en naar Parklane bestempeld kan worden als direct bestemmingsverkeer. De recreatieve brede waterpartijen om Parklane zorgen voor mooie uitzichten en een omkadering van deze bijzondere buurt.

Bouwen met respect voor de omgeving

Gemeente Arnhem, streeft naar een levendige en duurzame wijk. Naast het duurzaam bouwen en een milieuvriendelijk afwateringssysteem, wordt er ook een milieuvriendelijk warmtenet (stadsverwarming) aangelegd. Alle woningen in Schuytgraaf worden op dat warmtenet aangesloten. Er is een gesloten leidingsysteem voor woning- verwarming en warm tapwater. Er is slechts een kleine unit in de meterkast nodig waardoor de warmte de woning binnenkomt. Door de toepassing van stadsverwarming heeft uw woning geen aansluiting op het gasnet.