Een wonderpan, is dat een pan uit een sprookje? Nee, hij bestaat echt!
Het is een pan die je op het fornuis zet en werkt als oven. Omdat je dus enkel de pan verwarmt en niet de gehele oven, hoef je veel minder ruimte te verwarmen. En bespaar je dus elektriciteit in het geval van een elektrische oven hebt of gas bij een gasoven.

Geen herrie

Plus nog een voordeel, een elektrische oven heeft een ingebouwde ventilator die altijd automatisch herrie gaat maken, grrrr… En die blijft maar loeien ook als je de oven al uit hebt gezet en je lekker van je taart aan het genieten bent.
Met de wonderpan heb je dit lawaai niet, je kan gewoon rustig in de keuken verder kokkerellen (of al het bakgerei afwassen…) en je daarna in alle rust volledig overgeven aan het smaak- en geurgenot van vers gebakken taart, mmm!

Geld- en ruimtebesparing

Met een wonderpan hoef je dus niet eens meer een oven in huis te hebben, wat je veel geld voor de aankoop van een oven kan besparen. Maar net zo belangrijk, het bespaart je ook veel ruimte in je keuken!

Werking

De pan heeft een tulbandvorm, waar je je beslag in doet. Deze sluit je af met het deksel met ventilatiegaten. Op het fornuis zet je het bodemplaatje met in het midden een gat. De bodemplaat wordt verwarmd. De warmte stijgt op door het gat in het midden, gaat de pan in en verlaat de pan weer via de ventilatiegaten. Daardoor wordt de warmte heel gelijkmatig verdeeld, zodat het baksel overal goed gaar wordt.
De pan is geschikt voor alle warmte-bronnen, dus ook inductie en houtkachel.

Waar te koop?

Je kan de wonderpan op internet bestellen. Wij hebben hem bij deze winkel besteld en waren tevreden over de service.
Er zijn trouwens twee formaten pannen beschikbaar, 26 en 28 cm. Wij dachten het gelijk groots aan te pakken en hebben dus de pan van 28 cm besteld. Maar deze is erg groot, even lekker een zondags taart-JE bakken is er niet meer bij, je hebt gelijk voor een hele week taart in huis. Dus ik raad je aan om de kleinere versie te nemen.

Zo zie je dat energie-, geld- én ruimtebesparing perfect matchen met heerlijke taart.

bron:greenevelien