Op woensdag 16 december zet het Wereld Natuur Fonds samen met vele artiesten de Aarde op 1 in een speciale tv-show waarin ze duidelijk maken dat natuurbescherming hard nodig is.

In deze live TV-show zetten tal van bekende Nederlandse artiesten de Aarde op 1. René Froger, Frans Bauer, Tania Kross, Ellen ten Damme en Frits Sissing hebben zich samen met bevriende artiesten laten inspireren door de schoonheid van onze natuur en zich verdiept in de vele bedreigingen waar onze aarde aan bloot staat. Met een speciaal geschreven nummer brengen zij een ode aan de natuur onder begeleiding van het Metropole Orkest.

In de uitzending Zet de Aarde op 1 wordt duidelijk gemaakt dat natuurbescherming hard nodig is. Daarom wordt de kijker opgeroepen om de Aarde op 1 te zetten en het werk van het Wereld Natuur Fonds te steunen.

Frans Bauer: “Ik zag een filmpje over ijsbeer Kara, die met een satellietzender werd gevolgd. Je zag dat hoe harder het ijs smelt, hoe verder ze moet zwemmen om aan eten te komen. Verschrikkelijk.”
Tainia Kross: “Het moment dat ik voor het eerst een berggorilla in het wild zag, vergeet ik nooit meer. Zo’n relaxte aap die geen idee heeft dat zijn leefgebied steeds kleiner wordt. Het is zo belangrijk dat we deze prachtige dieren beschermen!”
Ellen ten Damme: “Er is maar één aarde en we gaan er niet goed mee om. Dieren als de zeeschildpad zijn daar de dupe van. Gelukkig zijn er organisaties zoals WNF die hier iets aan doen!”
René Froger: “Ik heb geleerd dat neushoornhoorn bestaat uit keratine, hetzelfde materiaal waaruit ook onze nagels bestaan. Deze dieren worden dus helemaal voor niks gestroopt. Dat is toch niet te bevatten!”
Frits Sissing: “WNF moet met mensen in gesprek over illegale activiteiten die de rivierdolfijn bedreigen. Dat is niet makkelijk. Ik heb daar in Colombia echt bewondering voor gekregen.”

Meer