Wilde Wijnen is een kleine wijnbrouwer en maakt 100% biologische wijnen. De wijnen worden gemaakt van bloesem en vruchten verzameld uit de natuur en uit de groentetuin. Er wordt geen sulfiet gebruikt (van sulfiet krijg je hoofpijn). De enige ingredienten voor de wijnen zijn vruchten of bloesem, suiker (soms honing), water en gist. De flessen zijn herbruikt (vrienden en familie verzamelen deze).

Veel soorten wijnen

De soorten wijnen zijn eigenlijk te veel om op te noemen. Hierbij een kleine greep uit het arsenaal. Vlierbloesem, rozenbloesem, rozenbottel, rozenblaadjes, meidoorn, bramen, bosbessen, aalbessen, vossebessen, krentenbes, druiven, wijndruiven, aardbeien, kamille, kersen (kriek), framboos, honingwijn. Sinds kort vind je er ook likeuren. Voor vlierbloesemwijn is een ingredient citroen. Zonde om al de schillen weg te gooien dus wordt er limocello van gemaakt. Soms zijn er te kleine hoeveelheden van een vrucht om er wijn van te maken, dan word het een likeurtje.

Hobby

De hobby van Wilde Wijnen is begonnen in het jaar 2000. De grootouders van zijn toenmalige vriendin hadden een kleine perenboomgaard in Huissen. Ze moesten naar een verzorgingstehuis en zij gingen daar wonen. Er waren teveel peren om te eten en weg te geven. Het was zonde om ze weg te laten rotten, dus toen is hij begonnen aan zijn hobby. Nu maakt hij wijn van vele vruchten en bloesem, eigenlijk veel te veel wijn voor hemzelf, vrienden en familie. Op een gegeven moment had hij geen ruimte meer in de kelder, maar experimenteren met nieuwe wijnsoorten vroegen om een oplossing. In 2013 stond hij voor het eerst op de markt met zijn wijnen (in Elderveld). Hij merkte dat ook andere mensen zijn wijn lekker vonden, dus staat hij regelmatig op een markt om zijn overtollige wijnen te verkopen.