De Arnhemse wijk Klarendal heeft een nieuw restaurant, “De Wereldkeuken”. Het is een nieuw horecaproject van de Driestroom, een organisatie dat zorg en ondersteuning geeft aan mensen met een beperking.

Een kleurig ingericht restaurant met 90 zitplaatsen op Klarendalseweg 477. Een restaurant waar je voor een tientje lekker kan eten. De opening was op 20 februari en werd al meteen heel goed bezocht.

En nu het klaar is…

Moet natuurlijk iedereen naar De Wereldkeuken komen. Maar wat maakt De Wereldkeuken uniek?

Ontmoeting

De Wereldkeuken is een plek waar mensen met verschillende nationaliteiten werken, maar ook een plek waar we graag mensen met verschillende nationaliteiten als gast ontvangen. Ontmoeting staat centraal.

Maatschappelijke onderneming

De Wereldkeuken is een maatschappelijke onderneming die kansen wil bieden aan inwoners uit Arnhem op het gebied van participatie en toeleiding naar werk. Bedrijfsleider Wendo Kroon: “Het is een participatieproject. Hier kunnen mensen (cliënten van de Driestroom) met een gezonde afstand tot de arbeidsmarkt aan de slag met hun leven. Misschien komt er iemand werken die heel goed is in het snijden van groenten in blokjes of iemand die absoluut niet het restaurant in wil om mensen te bedienen. Dat kan en mag allemaal.
Het restaurant is een middel en geen doel op zich. Er is hierdoor een constante dynamiek. De Wereldkeuken is een bijzonder project, nu al.!

lees ook: Opening 20 februari
http://www.wereldkeukenarnhem.nl/

https://www.facebook.com/pages/Wereldkeuken/888300574515491