De Arnhemse gemeenteraad doet een oproep aan de stad: laat weten welke gevel in Arnhem een groene oppepper kan gebruiken. Een jury kiest uit alle inzendingen één gevel die zal worden vergroend.

Het doel van deze prijsvraag is niet alleen om de stad een stukje mooier te maken, maar ook leefbaarder en klimaatbestendiger. Groen vangt fijnstof af en zorgt voor verkoeling en opvang van water. Ook wil de gemeente met deze actie inwoners inspireren zelf aan de slag te gaan met het vergroenen van gevels.

De sluitingstermijn voor het inzenden van locaties is vrijdag 16 maart. Realisatie vindt plaats in het voorjaar. Met een éénmalig stimuleringsbudget van 3.000,- wordt de winnende gevel voorzien van verticaal groen.

Je kunt de locatie aanmelden door een mail te sturen naar info@groenarnhem.nl. Laat met behulp van afbeeldingen zien waarom deze plek een groene oppepper kan gebruiken, wat voor ideeën je daarvoor hebt en of het gerealiseerd kan worden binnen het beschikbare budget van 3.000,-. Stem ook even af met je buurtgenoten, zodat je zeker weet dat je plannen op steun uit de buurt kunnen rekenen. Zend vervolgens je locatie in en wie weet heb jij in de zomer een prachtige, aanlokkelijke groene gevel!