Tijdens het Klimaatcafé in Showroom Arnhem lanceerde Platform Arnhem Klimaatbestendig de nieuwe website arnhemklimaatbestendig.nl

Deze website informeert en inspireert Arnhemmers om zelf aan de slag te gaan met het meer klimaatbestendig inrichten van hum omgeving, zodat de stad in de toekomst beter bestand is tegen de gevolgen van klimaatverandering.

Het veranderende klimaat zorgt ervoor dat zomers warmer en droger worden en dat we te maken krijgen met steeds meer piekbuien. Piekbuien leiden tot schade door wateroverlast en extreme warmte leidt tot vermindering van comfort, van het functioneren van mensen en brengt gezondheidsrisico’s met zich mee. Arnhem is gevoelig voor deze risico’s. Binnen de heuvelachtige bebouwde kom zijn grote oppervlakten verharding aanwezig waardoor wateroverlast ontstaat tijdens hevige regenval, verdroging tijdens droge periodes en hittestress tijdens warme dagen.

Samen kunnen we ervoor zorgen dat Arnhem meer klimaatbestendig wordt. Er zijn veel slimme oplossingen, kleine en grote, om hitte te verminderen en regenwater op te vangen. Minder tegels en meer groen helpt bijvoorbeeld al enorm. En regenwater kun je weer benutten voor je tuin of wc. Buiten het voorkomen van schade, leveren deze maatregelen bijkomende voordelen op; de stad wordt bijvoorbeeld groener en aantrekkelijker, de luchtkwaliteit verbetert, biodiversiteit neemt toe en bewoners voelen zich gezonder en gelukkiger.

Ook bijdragen? Kijk op www.arnhemklimaatbestendig.nl