Het wagenpark van de gemeente Arnhem is 8 april 2015 aangevuld met een waterstofauto. Op de plek aan de Rijnkade waar in 1896 de eerste auto aankwam werd de waterstofauto van boord getakeld. Wethouder Ine van Burgsteden nam vervolgens de sleutels in ontvangst én maakt een proefritje.

Wethouder Ine van Burgsteden vindt de waterstofauto een belangrijke aanvulling op het gemeentelijke wagenpark. “Arnhem heeft een reputatie hoog te houden als ‘Waterstofstad’. In 2013 werd in Arnhem de eerste commercieel verkrijgbare waterstofauto geïntroduceerd, we hadden de eerst waterstofbus én het eerste waterstoftankstation. Met de aanschaf van de waterstofauto voor ons eigen wagenpark geven we als gemeente het goede voorbeeld én leveren we een bijdrage aan schone lucht in Arnhem”.

Tanken na 500 kilometer

De waterstofauto kan door zowel bestuurders als ambtenaren gebruikt worden. Studenten van de HAN houden het ge- en verbruik bij. Voorlopig zit de tank vol en kunnen de eerste, 500 schone kilometers gereden worden. Daarna moet de Arnhemse auto uitwijken naar bijvoorbeeld Apeldoorn om bij te tanken.
Dit jaar wordt alles in het werk gesteld om een waterstoftankstation aan de Westervoortsedijk mogelijk te maken; de gemeente verwacht dat in deze in 2016 ook daadwerkelijk in bedrijf kan zijn.

Bron: arnhem.nl