De natuur en het klimaat staan onder grote druk. Hoe zorgen we ervoor dat onze samenleving wél binnen de grenzen van de aarde past? En zich tijdig aanpast aan de gevolgen van het veranderende klimaat? Dat zijn de kernthema’s van de waterschapspartij Water Natuurlijk.Water Natuurlijk is de waterschapspartij van groene doeners.

Water Natuurlijk is een landelijke waterschapspartij met lokale afdelingen die zich inzetten voor natuur, landschap en recreatie. Op woensdag 20 maart zijn de waterschapsverkiezingen, ter voorbereiding daarop organiseert Water Natuurlijk enkele watercafés. Op deze avonden is er volop gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan over nieuwe ideeën voor het water in het gebied van Waterschap Rijn en IJssel.

Op de kandidatenlijst van Water Natuurlijk Rijn en IJssel staan maar liefst vijf Arnhemmers (Sanne Blok, Margaret van Diermen, Yvonne van Hamersveld, Mirte van der Linden en Anne-Marie Pronk). Zij zijn er trots op Water Natuurlijk te mogen vertegenwoordigen.

Watertoer

Tijdens de campagne laat Water Natuurlijk ‘Klimaat dichtbij huis’ zien tijdens de meerdaagse Watertour. De afsluiting zal in Arnhem plaatsvinden. In de Arnhemse wijk Molenbeke om precies te zijn. Daar bezichtigen ze samen met enthousiaste groene buurtbewoners enkele groene daken. Daarna gaan ze in een vrolijke fietsoptocht naar de binnenstad, terwijl ze onderweg afval rapen. Bij Rozet bieden ze het afval aan aan niemand minder dan Water Natuurlijk ambassadeur Merijn Tinga, de Plastic Soup Surfer. En vieren ze een feestje!
Wil je aanhaken? Graag zelfs! De start is 17 maart 12.00u in de Adolf van Nieuwenaarlaan, in Molenbeke. je bent van harte welkom.
Tijdens de tocht kun je de kandidaten vragen waar Water Natuurlijk voor staat.

En 20 maart zijn de Waterschapsverkiezingen.

foto: vlnr Margaret van Diermen, Yvonne van Hamersveld, Anne-Marie Pronk en Sanne Blok.