Vrijdag 5 februari is de tiende editie van de Greenchoice Warmetruiendag. Op deze nationale dag van de energiebesparing worden we uitgedaagd de thermostaat minimaal één graad lager te zetten.

Het idee is simpel. Trek een warme trui aan en zet de verwarming minimaal één graad lager. Zo besparen we, per graad, 6% energie. De trui staat op deze dag symbool voor wat je zelf kunt doen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

Ontwerp warmetrui 2016

Dit jaar is er speciaal voor de Warmetruiendag een trui ontworpen door Carolien Evers (Bedtime for Bonzo) die je zelf kunt breien. Het ontwerp is geïnspireerd op bijen en wordt gebreid met de bijencelsteek. Carolien Evers over de trui: ‘De bijencelsteek is een dubbel gelaagde steek, dus die zorgt voor nog veel meer warmte-isolatie. Als je hem draagt, scheelt dat zeker 4 graden. Als je binnen zit en je bent iemand die het normaal op 21 graden stookt dan kun je hem gerust op 17 graden zetten’. Het patroon voor de trui is gratis beschikbaar op de website van Warmetruiendag. Er is een ontwerp voor vrouwen en voor mannen.

Een sjaal voor het Feestaardvarken

Op 5 februari kun je op verschillende plekken in de stad meedoen aan brei-sessies om een levensgrote sjaal te breien voor het Feestaardvarken (naast Rozet). Met de sjaal wil Slim Opgewekt Arnhemmers bijeenkrijgen om gezamenlijk een boodschap af te geven: bespaar energie! Op verschillende plekken in stad verschijnen breipunten zodat je mee kan breien aan de sjaal. Tussen 17 februari en 19 februari worden alle verzamelde breiwerken op een centrale locatie (n.t.b.) aan elkaar gebreidt tot een levensgrote sjaal. Op 19 februari om 14:00 uur wordt het Feestaardvarken met z’n nieuwe sjaal onthuld. Blijf op de hoogte via de Facebook-pagina van Slim Opgewekt.

Meer