De trui voor de nationale warmetruiendag is dit jaar ontworpen door de Arnhemse Carolien Evers. Het ontwerp is geïnspireerd op bijen en wordt gebreid met de bijencelsteek.

Carolien Evers over de trui: ‘De bijencelsteek is een dubbel gelaagde steek, dus die zorgt voor nog veel meer warmte-isolatie. Als je hem draagt, scheelt dat zeker 4 graden. Als je binnen zit en je bent iemand die het normaal op 21 graden stookt dan kun je hem gerust op 17 graden zetten ‘

Warmetruiendag

Warmetruiendag wordt georganiseerd door Greenchoice en valt dit jaar op 5 februari. De dag wordt al 10 jaar georganiseerd als bewustwordingsdag tegen de opwarming van de aarde. Het idee is dat iedereen in Nederland op deze dag de kachel thuis een paar graden lager kan zetten door een warme trui te dragen. Elke graad dat de verwarming lager staat, levert volgens Greenchoice 6% energiewinst op en dus 6% minder CO2.

Brei jij ook mee?

Op Warmetruiendag.nl kun je het breipatroon voor de trui downloaden. Er is een ontwerp voor vrouwen en voor mannen. Daarnaast kun je op 5 februari op verschillende plekken in de stad meedoen aan brei-sessies om een levensgrote sjaal te breien voor het feestaardvarken. Met de sjaal wil Slim Opgewekt Arnhemmers bijeenkrijgen om gezamenlijk een boodschap af te geven: bespaar energie!

Meer