In Nederland worden op grote schaal biomassacentrales gebouwd met subsidie van de overheid. Het idee is dat we van het gas af moeten en het verbranden van hout geeft een continue energiebron. Maar is dat wel zo’n goed idee?

In dit filmpje wordt helder uitgelegd waarom het verbranden van biomassa geen goed idee is. We staan aan het begin van een grote klimaatcrisis en biomassa verbranden draagt bij aan co2 uitstoot, stikstof uitstoot en er worden massa’s bomen verbrand.

Aanbevolen links

  • Deze website bundelt alle krachten om te laten zien dat het verbranden van hout geen goed idee is en dat het moet stoppen:
    https://www.the-fab.org/

– Deze website laat zien hoeveel er wordt gekapt in omgeving van Arnhem:
“Vanuit het bos gezien probeer ik een goede indruk te geven waar we eigenlijk mee bezig zijn en dat is onze laatste paar bossen, die we nog bezitten, leeg te plunderen en het in een haveloos toestand achter laten. In combinatie met het een paar droge zomers Kan dat er voor zorgen dat de bossen massaal afsterven, Nu al zijn er gedeelte in de Veluwezoom wat (nog) niet is hersteld. http://stopboomkap.mnx2010.nl/

Deze podcast van Milieudefensie laat je horen dat op basis van een onderzoeksrapport dat biomassa kan, er beleid op gevoerd wordt, maar daarbij wordt er geen rekening gehouden met schaalvergroten. En het hoogste orgaan dat gaat over klimaat IPPC is positief over biomassa, wat dus problematisch is.
https://milieudefensie.nl/actueel/aflevering-3-bio-energie-met-willem-wiskerke-expert-bij-milieudefensie