Op zondag 2 oktober opende Josan Meijers, Gelders gedeputeerde en bestuursvoorzitter van Park Lingezegen, drie nieuwe voedselbossen in De Park. In haar openingswoord benadrukte Josan Meijers dat de parkorganisatie zich ervan bewust is dat voedselproductie belangrijk is, en dat het een grote uitdaging is om die in de toekomst veilig te stellen. Met alleen gangbare landbouw redden we het niet, maar met alleen voedselbossen ook niet. “Daarom willen we in Park Lingezegen nieuwe mogelijkheden verkennen. Laten we samen durven te experimenteren en van elkaar leren, met respect voor elkaar. In Park Lingezegen is dat mogelijk. Daarom houd ik van dit park”.

Josan Meijers liep samen met een grote groep belangstellenden van de De Parkse Gaard, via de EcoVredeGaard naar de CiderGaard waar de officiële opening met een heerlijke appelcidertoost (en een enorme regenbui) werd afgesloten. De hele middag kon je bij elke gaard proeven, luisteren en kijken.

Met het voedselbos wil stichting EVS EcoVrede de mogelijkheden laten zien van duurzaam voedsel verbouwen. Voedselbossen worden wel het antwoord genoemd in onze 21e eeuw. Klimaat, voedselvoorziening, natuurontwikkeling, innovatie en zelfredzaamheid komen in het voedselbos tot een antwoord. Door met de natuur mee te werken, in plaats van er tegenin, ontstaat een natuurlijk ecosysteem vol variatie. Dat houdt zichzelf in stand, zonder al te veel onderhoud. En het levert ook nog eens een rijke oogst op.

Meer weten over de voedselbossen en hun activiteiten? Kijk op De Parkse Gaard, EcoVredeGaard en CiderGaard