Wil je samen met boeren, burgers, wetenschappers en maatschappelijke organisaties werken aan een eigentijds, duurzaam en eerlijk voedselsysteem? Meld je dan aan voor de Voedsel Anders Conferentie 2016 op 12 en 13 februari in de Universiteit van Wageningen.

Vele mensen bouwen in Nederland en België aan veranderingen op het gebied van landbouw en voedsel. Die zijn hard nodig, want het huidige model put de aarde uit en veroorzaakt een flink deel van de uitstoot van broeikasgassen. Zowel nationale als internationale initiatieven laten zien dat een ander systeem goed mogelijk is. Zodat de wereld op duurzame wijze voorzien kan worden van goed en gezond voedsel, met eerlijke prijzen voor boer, visser en burger en met respect voor milieu en biodiversiteit. Gezonde bodems dragen bovendien bij aan de oplossing van het klimaatprobleem. Voedsel Anders brengt initiatieven en mensen bij elkaar om de beweging naar een duurzaam en eerlijk voedselsysteem te versterken.

Wil jij leren, ervaren, meedenken, discussiëren over nieuwe en bereikbare vormen van voedsel en landbouw?  Wil je helpen bruggen te slaan en meewerken aan een duurzamer en eerlijker systeem? Wil je kennismaken met duurzame (jonge) boeren en vissers en geïnspireerd raken door innovatieve voorbeelden uit binnen- en buitenland? Meld je dan aan voor de Voedsel Anders conferentie.

Kinderprogramma

Ook kinderen zijn welkom op de Voedsel Anders conferentie. Ze gaan zaadbommen maken, trekker rijden, een rangoli-kunstwerk van bonen ontwerpen en zaadjes zaaien in krantenpapier. Dit alles gebeurt onder leiding van de stadslandbouwers van Cityplot uit Amsterdam. Kinderen mogen gratis mee naar binnen.

Meer