Wil je in huis op een duurzame manier water verwarmen en energie besparen? Dat kan met een instant heater.

De manier waarop wij gewend zijn om thuis water te verwarmen is niet logisch. Of we verwarmen het in de CV-ketel en transporteren het via het leidingstelsel door het hele huis met alle warmteverlies van dien. Of we voorverwarmen het water en houden het op temperatuur in een boiler totdat we het nodig hebben, wat ook een verkwisting van warmte tot gevolg heeft.

ThuisBaas, een initiatief van Urgenda, biedt instant heaters aan. Een instant heater verwarmt water met – zelf opgewekte – duurzame elektriciteit. Er wordt slechts zoveel water verwarmd als je werkelijk gebruikt. Pas op het moment dat je warm water vraagt, schakelt het ingebouwde elektrische verwarmingselement aan, waardoor het door het apparaat stromende water direct wordt opgewarmd. Het water is warm binnen 2 seconden en komt precies op de gewenste temperatuur uit de kraan. Met een instant heater bespaar je dan ook op jouw water- en energieverbruik.

Over ThuisBaas

ThuisBaas gaat voor energieneutraal wonen en helpt jou daarbij. Dit betekent geen fossiele brandstoffen meer van energiebedrijven, maar je huis laten draaien op zelf opgewekte duurzame energie. ThuisBaas maakt hiervoor een selectie van de beste producten. ThuisBaas is een initiatief van stichting Urgenda, werkt onafhankelijk en zonder winstoogmerk.

Meer