Op donderdag 10 december organiseert Wilma Mulder van 360 Verhalen het We are One event tijdens de Internationale Dag van de Mensenrechten met de bewoners van Arnhem en de mensen die in asielzoekerscentrum ‘De Koepel’ verblijven.

“Verhalen uitwisselen verbindt mensen. Verschillen in cultuur, religie, levenswijze of soms zelfs alleen maar in leeftijd, leiden vaak tot onbegrip, onverschilligheid of afkeer. Wanneer je jouw levensverhalen vertelt en naar de verhalen van andere mensen luistert, gebeurt er iets wonderlijks. Er ontstaat herkenning en begrip.”, aldus organisator Wilma Mulder.

Waarom vindt het ‘We are One’ event plaats op 10 december?

Ieder jaar wordt op 10 december de Internationale Dag van de Mensenrechten gevierd. Het thema van dit jaar is: ‘Onze Rechten. Onze vrijheden. Altijd’. Dit thema benadrukt de tijdloze relevantie van de Universele Rechten van de Mens. Zeker nu! In een tijd waarin mensenrechten op grote schaal worden geschonden, wereldwijd miljoenen mensen hun thuisland ontvluchten en er grote kloven tussen mensen ontstaan, dreigen machteloosheid en angst iedereen in z’n greep te krijgen. Kleine gebaren zijn dan onze enige gereedschappen; ‘flowers instead of guns’.

Wilma Mulder: “Vriendelijkheid, begrip, warmte en hulp houden het licht in de wereld brandend. Daarom organiseer ik op 10 December een samenzijn tussen ‘oude’ en ‘nieuwe’ Nederlanders. Mijn missie met 360 Verhalen is mensen met uiteenlopende achtergronden bij elkaar te brengen door het delen van verhalen.”

Dit evenement is geschikt voor jongeren vanaf 10 jaar.
Voertaal is Engels.
Locatie: Walburgiskerk.
Tijd: 10:00 – 14:00

Meer: