Hoe kun je klimaat en leefbaarheid tegelijk aanpakken in de stad? Tijdens het Klimaatcafe komt Florian Boer, oprichter van De Urbanisten een college geven over stedelijke klimaatadaptatie, zoals welke mogelijkheden een stad heeft om water te bergen.

Hij zal ingaan op de systeemveranderingen die nodig zijn om de stad toekomstbestendig te maken. Klimaatadaptatie vraagt volgens Boer om nieuwe vormen van proces en financiering. Hij zal zijn verhaal onderbouwen met eigen projecten die zijn uitgevoerd in onder meer Rotterdam, Delft, Tiel, Gent en binnenkort Nijmegen. Ook het onlangs opgeleverde Waterplan voor Antwerpen zal hierbij worden betrokken.

Wat zijn Urbanisten

De Urbanisten hebben zich sinds de oprichting in 2008 ontwikkeld tot specialisten op het gebied van klimaatadaptatie. Het bureau met architecten, stedenbouwkundigen en landschapsarchitecten maakt water-gerelateerde ontwerpen en strategieën. Daarmee willen De Urbanisten niet alleen werken aan een duurzame stad, maar ook bijdragen aan de kwaliteit van het stedelijk leven.

Na het college zal moderator Edwin Verdurmen met Florian Boer en de zaal het gesprek aangaan. Welke best cases zijn geschikt voor de Arnhemse context en wat kunnen we leren van de strategieën van De Urbanisten?

Het Klimaatcafé wordt afgesloten met een netwerkborrel.
De entree is gratis, aanmelden is niet nodig.

Datum: donderdag 28 november 2019
Tijd: 20.00 – 21.30 uur, deuren open 19.30 uur
Locatie: Showroom Arnhem, Langstraat 20
bron: https://www.arnhemklimaatbestendig.nl