Steeds meer burgers dragen actief bij aan duurzame energie. Zoals in onze regio Arnhem-Nijmegen. Zij laten bijzondere projecten verrijzen en leveren een belangrijke bijdrage aan de strijd tegen klimaatverandering. Hun troeven: samenwerking, betrokkenheid en weinig commercie. Volg deze burgers of sluit je aan bij een initiatief in jouw buurt.
Kijk hier welke projecten er al zijn in de regio.

Unieke kennisbank Gelderse energiecooperaties gelanceerdTijdens de ledenvergadering van 13 juni is de kennisbank van de Vereniging Energie Coöperaties Gelderland (VECG) gelanceerd. De kennisbank bevat een overzicht van projecten die door de 30 leden van de VECG worden uitgevoerd. Aan elk project zijn profielen gekoppeld van betrokken specialisten en documenten ter ondersteuning van nieuwe coöperatieve projecten.

In de kennisbank zijn projecten opgenomen die de coöperaties hebben uitgevoerd, zijn CV’s van betrokken specialisten te vinden en kunnen versnellingscheques aangevraagd worden voor kennisoverdracht tussen coöperaties. De kennisbank bevat ook een schat aan informatie over de verschillende thema’s, zoals voorbeeldcontracten en achtergrond documenten.