Op zaterdag 19 maart 2016 hebben twintig cursisten de laatste praktijkochtend op Hoeve Klein Mariëndaal in Arnhem.  De praktijkochtend is onderdeel van de cursus Biologisch Tuinieren in de Stad.

Voor het vierde seizoen geven Hoeve Klein Mariëndaal en Tuin langs Klim en Dal de cursus Biologisch Tuinieren in Stad. In vier blokken krijgen de nieuwe stadsboeren les in zaaien, verzorgen, oogsten en praktijk. De docenten van deze stadslandbouw cursus zijn Willem Overes, Henk Boesveld en Zéger Nieuweboer. De docenten hebben een groene opleiding en kunnen ervaringen putten uit de eigen stadstuin.

Het is duidelijk dat er grote belangstelling is voor gezond tuinieren in de stad Arnhem. Deze winter hebben we twee cursussen gehouden om aan de belangstelling te kunnen voldoen. De grootte van de stadstuinen van de cursisten verschilt van 8 m2 tot wel 150 m2. Wat wel hetzelfde is, is het enthousiasme van de cursisten. Door de kleine groepen is er ook volop discussie en dat is lesgeven met meer waarde.

De twintig stadsboeren vormen weer een kleine stap om onze visie waar te maken. Een biologische stadslandbouw visie waar zelfvoorzienendheid centraal staat met als ultieme doel:  Arnhem – De zelfvoedende stad.

 

@2016 Tuin Langs Klim en Dal, Arnhem