Bij stadsboerderij De Korenmaat kun kinderen uit groep 6 of 7 meedoen met tuinieren. Vanaf 15 april tot in september zijn er iedere woensdagmiddag tuinlessen van één uur.

Tijdens de lessen wordt er gezaaid en geplant, geschoffeld, gewied en natuurlijk geoogst. De superverse, eigen geteelde groenten mogen uiteraard mee naar huis om wat lekkers van te maken. De kinderen krijgen uitleg over alles wat ze in de tuin tegenkomen tijdens het tuinieren. Zo komen onderwerpen als slakken, wormen, muizen, vogels, bijen, het weer en bloemen aan bod.

Meer informatie

De lessen zijn bedoeld voor kinderen uit groep 6 of 7. Kinderen die nog niet in groep 6 willen, maar erg graag mee willen doen, mogen een volwassene meenemen om mee te doen met de tuinlessen. Vanaf 15 april tot in september zijn er iedere woensdagmiddag twee tuinlessen van één uur. Er kan gekozen worden tussen twee tijdstippen: de eerste les is van 13.30 uur tot 14.30 uur, de tweede les van 15.30 uur tot 16.30 uur.

Aanmelden

Meld je aan voor een kindertuin of voor een ouder/kind-tuin bij Natuurcentrum Arnhem door te bellen naar 026- 3775464 of stuur een mail naar natuurcentrum@arnhem.nl. Geef daarbij aan of je voorkeur hebt voor de eerste of de tweede les. Vol is vol. De kosten zijn € 20,- per tuin, betalen bij de eerste tuinles op woensdag 15 april. De tuinlessen vinden plaats op stadsboerderij De Korenmaat in Arnhem-Zuid aan de Marius van Beeklaan 5.