De Tuin van Sjef in Velp blijft bestaan. Na een maandenlange actie is genoeg geld ingezameld om de tuin en het bijbehorende huis te kopen.

Uiteindelijk is meer dan 320.000 euro opgehaald, zegt voorzitter Sjaak van ’t Hof van de Stichting Tuin van Sjef. Er was minimaal 295.000 euro nodig om het huis van de overleden kunstenaar Sjef van der Molen en de bijzondere tuin te kunnen kopen.

Sjef was kunstenaar en bioloog. Hij legde een bijzondere tuin met kunst aan, en veel beschermde plantensoorten. Na zijn overlijden in 2014 zetten kunstenaars en vrienden zich in om het huurhuis en de tuin te kunnen behouden voor het publiek.

Dankzij de vele begunstigers, een mooie eindsprint en een lening van het Nationale Groenfonds is het gelukt om het benodigde bedrag voor de aankoop van de Tuin van Sjef bij elkaar te krijgen.

De tuin krijgt een maatschappelijke functie door het beschikbaar stellen en verhuren van kantoor- en vergadergelegenheid, ruimte voor exposities, natuureducatie, lezingen en ontmoeting en een bed and breakfast.