Aanstaande zondag is het weer Moederdag. Een dag om je moeder eens extra te verwennen. Wij hebben wat tips voor je op een rijtje gezet voor een (h)eerlijke en duurzame Moederdag.

1) Een (h)eerlijk ontbijt

Wil jij je moeder trakteren op een ontbijtje op bed, dan moet je beslist even naar bakker Tom van Otterloo. Hij verkoopt ambachtelijk, biologisch brood en werkt met lokale ingrediënten. Onverkocht brood verwerkt hij tot paneermeel of andere producten, zodat er niets verloren gaat.
Voor lekkere jam op het brood kun je onder andere terecht bij Mariken Albert van het Zonnehuis. Zij staat zaterdag 13 mei op de plantjesmarkt in St Marten en verkoopt er jams, chutneys, lemoncurd, sinaasappelcake ’s en zwarte bessen-cakejes.

2) Rawsome proeverij

Is je moeder niet zo van het uitgebreid ontbijten? Neem je moeder dan mee naar Rawsome, voor de Moerdag-proeverij voor twee personen. Rawsome is een uniek lunchcafé in de binnenstad waar je kunt genieten van verse gemaakte slow juices, smoothies, salades en sweets. Allemaal vegan, raw, biologisch, glutenvrij en zonder geraffineerde suikers.

3 Biologische bloemen en plantjes

Voor leuke bloemen en plantjes ga je natuurlijk naar één van de plantjesmarkten die er op zaterdag 13 mei op verschillende plekken in de stad worden georganiseerd. Biologische plantjes van Plant is Koning vind je onder andere op de plantjesmarkt in Klarendal en Het Broek. Op de plantjesmarkt in St Marten/Sonsbeek staat De Groene Vos met allerlei biologische plantjes.

4 Chocola

Welke vrouw houdt er nou niet van chocola? 🙂 Voor biologische en/of fairtrade chocolade lekkernijen kun je onder andere terecht bij Waar, de Wereldwinkel, Mimint of Rawsome.  Vind je het leuk om zelf chocola (voor je moeder) te maken? Bij De Groene Vos kun je een starterskit ‘Zelf chocolade maken’ halen: deze starterskit leert je originele chocolade maken van pure en biologische grondstoffen met jouw eigen twist.

5 Een eerlijk cadeautje

Wil je je moeder verwennen met een klein cadeautje dan slaag je ongetwijfeld bij BeBloom, Waar, de Wereldwinkel of Dichtbij Arnhem waar je bijzondere zelfgemaakte, fairtrade of lokaal geproduceerde producten vindt. Kijk voor een overzicht van duurzame cadeauwinkels in onze Bloei!gids.

Een geslaagde Moederdag gewenst!