Zondag 8 mei is het Moederdag. Wil jij je moeder, of de moeder van je kind(eren), in het zonnetje zetten?  Natuurlijk vind je in onze Bloei!Gids velen leuke cadeaushops. Klik voor informatie en inspiratie op de link naar de Bloei!gids

Hieronder volgen nog een paar duurzame cadeau-ideeën!

Fairtrade rozen

Via Brievenbusbloemen.com kun je een zeer verrassend cadeau bestellen: echte bloemen die door de brievenbus passen! De rozen met Max Havelaar certificaat worden eerlijk en ecologisch gekweekt in Kenia. Ook heeft Albert Heijn op dit moment een speciale actie in samenwerking met Hivos. Zie voor meer informatie eerlijke-bloemen.nl. Een ideaal en eerlijk cadeau voor als je niet Bloei!Gidsin de gelegenheid bent je moeder op te zoeken tijdens Moederdag. Wel moet je bedenken, dat de rozen uit Afrika komen en dus de nodige kilometers maken voordat ze bij je moeder aankomen.

FairMail kaarten

Op Greetz.nl kun je kiezen uit tien FairMail-Moederdagkaarten.  De foto’s van FairMail zijn gemaakt door kansarme Indiase en Peruaanse tieners. FairMail geeft hen fotografie-les, medische verzekering en begeleiding bij het maken van hun toekomstplannen. Met het geld wat ze verdienen kunnen de tieners bijvoorbeeld gaan studeren, iets wat anders nooit mogelijk was geweest. Je kunt bij Greetz.nl ook Fairtrade chocolade en bloemen mee laten sturen met jouw kaart.

Duurzaam cadeau

In de online webwinkel Shopjegroen.nl kun je kiezen uit talloze duurzame cadeau’s. Met een duurzaam cadeau maak je niet alleen de ontvanger blij, maar ook jezelf. Je maakt namelijk een bewuste keuze voor een betere wereld. Een duurzaam cadeau is vaak gemaakt van materialen die de aarde minder belasten, of zijn gerecycled. Met Fairtrade cadeau’s steun je de maker met een eerlijke loon, waarmee ze een duurzaam bestaan op kunnen bouwen.

Eerlijke cadeaubon

Geef eens iets anders dan de standaard Douglas bon. Met de FairtradeCadeaubon geef je moeders in ontwikkelingslanden een eerlijke kans op een beter bestaan voor hun gezin. De producten die je kan bestellen met deze cadeaubon zijn handgemaakt door kleine bedrijfjes, vaak opgezet en gerund door vrouwen. Of geef een EcoKadobon. Met de EcoKadobon kan de ontvanger online een cadeau bestellen bij duurzame webshops.

Bee’s wrap

Bee’s wrap: hèt alternatief voor plastic folie en zakjes in de keuken. Erg origineel om cadeau te geven, want niet veel mensen weten hier nog van. Met de herbruikbare Bee’s wrap kun je brood, kaas, groenten en ander voedsel verpakken of bijvoorbeeld een kom mee afdekken. Bee’s wrap is gemaakt van biologisch katoenen neteldoek, bijenwas, jojobaolie en boomhars. De unieke Bee’s wrap is te koop bij webshop GreenJump in vier verschillende maten.

Belevenissen in de natuur

Trek er samen op uit in de natuur! Via Nature’s gift kun je allerlei leuke activiteiten schenken, zoals een kanotocht langs wuivend riet, een spannende en leerzame roofvogelshow, een overnachting in de natuur, een verfrissende paardrit op het strand of wat dacht je van mountainbiken door de heuvels? Leuk om als bon cadeau te geven!

Bron: www.ecogoodies.nl