Om erachter te komen hoe het met de vlinders in de tuin gaat, houdt De Vlinderstichting op 1 en 2 augustus (komend weekend!) weer de jaarlijkse tuinvlindertelling. En natuurlijk kan je daar ook aan meedoen via de Jaarrond Tuintelling. Doe jij ook mee?

Als je een telling gaat invoeren, kan je vanaf nu ook kiezen voor de tuinvlindertelling. Via deze telling kan je alle vlinders die je in je tuin ziet invoeren. Handig: je krijgt meteen een lijstje te zien met de meest voorkomende tuinvlinders. En de resultaten stromen direct door naar www.vlindermee.nl (de website van de tuinvlindertelling). Zo wordt meedoen aan de vlindertelling wel heel makkelijk!

De Kolibrievlinder

Op deze mooie dagen is hij volop te zien: de kolibrievlinder. Behalve in natuurgebieden kom je deze opvallende verschijning ook veel tegen in tuinen. De manier waarop de vlinder van bloem tot bloem vliegt, om vervolgens stil in de lucht te hangen, lijkt veel op die van een kolibrie, vandaar zijn naam. De vlinder rolt zijn lange tong uit om nectar uit de bloemen te halen. Dat gaat zo snel, dat je het eigenlijk alleen goed kan zien in slow motion:

Vlinders kijken

Hou jij van vlinders en van bloemen? Neem dan bijvoorbeeld een kijkje in de volgende natuurgebieden: