Rusland had geen enkele invloed op de verkiezingen in de Verenigde Staten. Nee, er waren geen Russische troepen in Oekraïne. De waarheid doet er niet meer toe, aldus Peter Pomerantsev. De waarheid is er enkel nog om in te zetten wanneer het uitkomt.

In de wereld van vandaag vervaagt de scheidslijn tussen feit en fictie. Toen Pomerantsev na tien jaar terugkeerde naar Londen, wachtte hem een déjà vu. Trump, Brexit: Complotten, wantrouwen in politiek en media en feiten die er niet toe lijken te doen. Pomerantsev ziet nu in het Westen gebeuren wat hij kent uit Rusland. De pr-machine van Poetin was slechts een voorproefje. Welkom in de wereld van fake, feit, en fictie.

‘VPRO Tegenlicht’ zijn documentaires waarin nieuwe ideeën en trends in de politiek, maatschappij en wetenschap aan bod komen. Deze documentaires zetten je aan het denken over onze wereld, over de keuzes die we maken en voor ons gemaakt zijn, en over wie wij zelf zijn.

Geïnitieerd vanuit ‘Hemelsbreed’ en in samenwerking met de VPRO komt een groepje Arnhemmers elke maand bij elkaar. Tijdens deze meetup’s kijken we de uitzending terug en gaan we hierover met elkaar in gesprek. Schuif gerust aan.

Voor wie wil kijken we om 19:00u samen de uitzending terug op groot scherm. Na een korte pauze beginnen we om 20:00u met de meetup.

Tijd: Dinsdag 12 maart 2019 van 19:00 – 21:30
Locatie:Dazo 125, Spijkerstraat 125, 6828DC Arnhem
bron:facebook TegenlichtMeetupArnhem