Eén op de vijf westerlingen voelt zich compleet nutteloos op het werk en voegt voor zijn/haar gevoel niets zinvols toe aan de maatschappij. Het zijn mensen met een… bullshitbaan. Hoewel er miljarden euro’s in rook opgaan aan deze bullshitbanen en veel mensen er een burn-out aan overhouden, blijft iedereen maar meespelen in de bullshitpoppenkast.

Betaald werk voor iedereen, dat lijkt nog altijd het streven. Maar waarom eigenlijk? Antropoloog David Graeber, dé expert op het gebied van zinloze banen, vertelt in de uitzending zijn visie op de zin en onzin van banen.

‘VPRO Tegenlicht’ zijn documentaires waarin nieuwe ideeën en trends in de politiek, maatschappij en wetenschap aan bod komen. Deze documentaires zetten je aan het denken over onze wereld, over de keuzes die we maken en voor ons gemaakt zijn, en over wie wij zelf zijn.

Meepraten

Geïnitieerd vanuit ‘Hemelsbreed’ en in samenwerking met de VPRO komt een groepje Arnhemmers elke maand bij elkaar. Tijdens deze meetup’s kijken we de uitzending terug en gaan we hierover met elkaar in gesprek. Schuif gerust aan.

Datum: dinsdag 9 april
Uitzending kijken:
19:00u – 19:45u
Meetup: 20:00u – 21:30u
Locatie: DAZO: Spijkerstraat 125, Arnhem