Laat je inspireren, denk mee, en kom in actie!
De klimaatveranderingen kunnen een grote impact hebben op het persoonlijke leven van mensen. Denk aan de extreem hete, droge zomers met bosbranden, de extreme regenbuien en de overstromingen in Limburg. Het heeft ook invloed op andere gebieden van onze samenleving zoals wonen, financiën, land en natuurbehoud, technologie, gezondheid en welzijn, educatie en cultuur, samenleven.
De komende maanden gaan we ontrafelen hoe en waar klimaatverandering onze persoonlijke levens beïnvloedt en vooral ook waar de kansen liggen om ons weerbaarder te maken. Met alle inzichten die we krijgen, maken we samen de transitie en vieren we wat we als gemeenschap hebben bereikt.

Wanneer

Op Zaterdagmiddag 12 februari vanaf 14:00 onderzoeken we het thema, ‘Technologie in Transitie’
We proberen de vraag te beantwoorden Welke rol speelt technologie in onze toekomst? Laat je inspireren door spreker die vanuit de eigen rol, deze vraag duidt.

Spreker 1: Sebastiaan van Sandijk van De Groene Vos van het duurzaamheidscentrum De Groene Vos is actieve burger en enthousiaste medewerker in een repaircafé. In zijn lezing deelt hij de visie die ten grondslag ligt van de repaircafés – en inmiddels mondiale beweging met repaircafés in wijken en buurten in verschillende landen. Hij vertelt hoe mensen als prosumerende toolmaker een ander begrip van de wereld hebben dan als consument in het technocratische bestel, en hoe daarom het repaircafé naadloos aansluit bij de transitie(s) naar een meer duurzame en democratische samenleving.

Denk mee!

Schuif na de lezing aan bij het Wereldcafé in De Stadskeuken. Er is ruimte voor een levendige gezamenlijke dialoog met vragen rondom het thema die er echt toe doen.
Wat heeft de stad nodig? Wat kunnen wij bijdragen?

💪Kom in actie!

Ja, we gaan ook lekker aan de slag! Ideeën genoeg!
Op basis van de nieuwe inzichten gaan we aan de slag om echt iets in de praktijk te realiseren!
Afhankelijk van de behoeften en beschikbare middelen in de gemeenschap, kan dit veel verschillende vormen aannemen zoals bijv: 💚 fruitbomen planten in buurten 💛 een compost-toilet bouwen in een gemeenschap met natuurlijke bouwmaterialen 💜een lokale munt ontwikkelen op basis van complimenten ❤️ een kledingreparatiedag organiseren…

Aanmelden

Aanmelden kan via https://activiteiten.rozet.nl/3350/arnhem-in-transitie
Kosten: € 5,00 Je kunt het programma live in het Auditorium van Rozet of via een Livestream online bijwonen.