Na het succes van het eerste Arnhemse “Taste the Waste” diner in oktober vorig jaar, gaat het Nivon, in samenwerking met Milieudefensie Arnhem, op 13 mei een ‘Taste thé Waste’ avond organiseren.

Deze avonden staan in het teken van voedselverspilling en hoe je van producten die anders door supermarkten en/ of groenteboeren worden weggegooid, toch nog een heerlijke maaltijd kunt bereiden. Het gaat om levensmiddelen die wettelijk niet meer verkocht mogen worden, maar nog prima eetbaar zijn. Meerdere Arnhemse winkels zijn bereid om deze actie (anoniem) met kwalitatief goede ingrediënten te sponsoren.

Nivon Arnhem organiseert o.a. activiteiten met een focus op natuur en milieu, mens en maatschappij. De gemeenschappelijke visie van Milieudefensie en Nivon op voedselverspilling is de basis voor een fijne samenwerking en samen willen we op een positieve manier een bijdrage te leveren aan het verminderen van de voedselverspilling bij consumenten.

Iedereen koopt wel eens teveel eten dat blijft liggen in de koelkast en uiteindelijk eindigt in de prullenbak. Maar hoeveel geld en energie ons dat eigenlijk kost, staan we niet bij stil. Denk eens aan alle fabrieken die onnodig draaien, en de extra CO2-uitstoot door transport en afvalverwerking. In Engeland heeft onderzoek aangetoond dat met de verspilling bijna 1 miljoen mensen kunnen worden gevoed. Het is makkelijk om hier zelf wat aan te doen en wij laten 25 februari zien hoe. Een mooi gebruik uit oma’s tijd is de kliekjesdag. Laat u inspireren om thuis de halve porties en de restje niet weg te gooien maar te gebruiken voor een originele maaltijd.

Kom ook op ons Taste the Waste diner! De kosten zijn 7,50,- per persoon. De aankondiging vind je binnenkort op deze website en onze Facebook pagina en Twitter.

www.nivon-arnhem.nl