In Klarendal, Arnhem Noord zijn er op dit moment 6 takkenclubjes actief. In overleg met de kinderen worden plannen gemaakt – kinderen worden uitgenodigd om zelf ideeën te krijgen voor activiteiten.
Een waaier aan technieken en disciplines komen aan bod:
Fotografie, film, animatiefilm, bouwen met takken, ontwerpen van tuinen met materialen, toneelspel, tekenfilm, stripverhaal, tekenen, schilderen, bladeren en bloemen verzamelen drogen, collages maken, geluiden maken, werken met klei, timmeren, even op een paard zitten, een natuurcentrum bezoeken, hutten bouwen, met kijkinstrumenten zoals vergrootglazen en verrekijkers de natuur onderzoeken, dierverblijven voor spinnen, pissebedden en slakken ontwerpen en de diertjes vangen en een tijdje in de verblijven onderbrengen.
Het is zowel een nadere kennismaking met de natuur – door deze op verschillende manieren te onderzoeken – als een nadere kennismaking met technieken, materialen, apparaten en disciplines.
Het zijn groepjes van 3 of 4 kinderen – in totaal 18 kinderen – die vooral zijn samengesteld uit kinderen die elkaar al kennen. Leeftijden rond 8-11 jaar, maar er doen een paar jongere kinderen mee van 4 en 5 jaar.
Ieder groepje voert minstens 4 activiteiten van 2 uur en soms langer uit, na schooltijd en in het weekend.

Het mobiel Kinderatelier Klarendal is voorjaar 2012 van start gegaan.
In de Arnhemse wijk Klarendal werken Tessa Zoutendijk en Max Kuiper op verschillende plekken met groepjes kinderen.

Hun initiatief wordt financieel ondersteund door Kunstbedrijf en Volkshuisvesting.

Ze willen meer clubjes opzetten in Klarendal en omgeving.Wil je meedoen? Neem dan contact op met: Max Kuiper – Kinderatelier: Sonsbeeksingel 151 – Tel. 026 – 3 51 81 11  katelier@xs4all.nl

facebook

http://bureaukidko.com/

http://www.tessazoutendijk.nl