Woon je in Arnhem? Dan kun je meedoen met de actie om met jouw ingeleverde afgedankte electrische apparaat of spaarlamp (e-waste), het Natuurcentrum Arnhem te sponsoren, en zelf een apparaat te winnen.

Voorwaarden actie

Je bent inwoner van Arnhem, en je levert e-waste in, op de gemeentelijke milieustraat. Ter plekke kun je met een smartphone inchecken op de Wecycle-actiesite. De GPS (Global Positioning System) stelt vast of de inwoner echt op de milieustraat is. Vervolgens kan de inwoner punten scoren voor het gekozen lokale goede doel. Hoe meer je inlevert, hoe groter de kans dat het goede doel een sponsor checque van 1000 euro van Wecycle ontvangt. De inleveraar zelf maakt kans op een nieuw apparaat. De 25 gemeenten met de meeste punten er inwoner, ontvangen een sponsorcheque van 1000 voor het goede doel. De actie loopt t/m 31 augustus 2017.
Meer informatie: wecycle.nl/inleveren.

Wecycle

Wecycle organiseert de inzameling en recycling van e-waste in Nederland. De gemeente werkt al jaren met Wecycle. Via Wecycle krijgt het ingeleverd e-waste een nuttige toepassing van 97 procent. Dit betekent dat uit 1000 kilo oude apparaten en lampen, 800 kilo nieuwe grondstoffen wordt teruggewonnen en 170 kilo wordt ingezet als secundaire brandstof. Daarnaast zorgt Wecycle ervoor dat schadelijke stoffen niet terechtkomen in het milieu en dat de uitstoot van CO2 wordt vermeden.