Eetbare wilde planten horen zo logisch in onze voeding thuis, dat het haast ongelofelijk is dat we voor ons dagelijks eten massaal een gang naar de supermarkt maken in plaats van een wandeling door de natuur.

Waarom zijn wilde planten zo interessant?

Eetbare wilde planten steken met kop en schouder uit boven al onze landbouwgewassen betreffende vitaminen en mineralen.
Eetbare wilde planten zijn een booster voor je immuunsysteem.
Eetbare wilde planten zijn rijk aan bioactieve stoffen.
Eetbare wilde planten bevatten 5 essentiële beschermende voedingsstoffen. Voedingsstoffen die vrijwel niet meer terug te vinden zijn in onze voedselgewassen. En ons lichaam is niet in staat die stoffen zelf aan te maken.

In wilde planten zijn de 5 natuurlijke smaken nog bewaard gebleven. Een compleet ongekende wereld aan smaaksensaties gaat voor je open!
In de vraag wat optimale voeding is, zijn eetbare wilde planten het ontbrekende puzzelstuk!

Marion de Kort heeft een paar boeken geschreven over eetbare wilde planten, ze geeft lezingen, en je kunt een cursus volgen.
BOEK ‘Eetbare Wilde Planten naar smaak RECEPTENboek’
BOEK ‘Eetbare Wilde Planten supervoeding van eigenbodem’
BOEK ‘Eetbare Wilde Planten 200 soorten herkennen en gebruiken’

http://www.supervoedingvaneigenbodem.nl/