Stadslandbouw Mooieweg in Arnhem-Zuid startte vier weken geleden een crowdfundingsactie voor een nieuwe entree. Binnen vier weken haalden de vrijwilligers meer dan 4000 euro op én mobiliseerden zij zo’n 40 vrijwilligers om tijdens 3 dagen mee te klussen. Op zaterdag 4 november is de feestelijke opening, waar iedereen welkom is.

“Ongekend, het gaat veel sneller dan verwacht en ook het terrein is in twee zaterdag al onherkenbaar veranderd.” aldus Martijn van Duuren, coördinator van de werkzaamheden.
Sinds 2014 verbouwt Stadslandbouw Mooieweg groenten voor Voedselbank Arnhem, op een stuk grond in de wijk Rijkerswoerd. “We zijn de crowdfunding gestart omdat we ons terrein mooier en gastvrijer wilden maken. “ vertelt Van Duuren. “Ons parkeerterrein was erg groot en kaal en we merkten dat mensen ons niet goed wisten te vinden. Terwijl we juist meer verbinding willen met de wijk.”

Groene stadsoase
Samen met de vrijwilligers en buren van de Mooieweg werd in het voorjaar een plan gemaakt. Met een tuin met zitplekje en paadjes, een mooi houten hek, kleurrijke beplanting en duidelijke informatieborden.
Om het plan uit te kunnen voeren werd een crowdfundingsactie gestart. Die bleek erg succesvol. Vrijwilligers mobiliseerden familie, kennissen en wijkbewoners. Met nog een week te gaan én een toegekende subsidie van het VSB-fonds is inmiddels zelfs al 120% opgehaald. Van Duuren: “De extra opbrengst besteden we aan een vijver. Die zat niet in het oorspronkelijke ontwerp omdat het te duur zou zijn, maar die komt nu ook in beeld.”

Feestelijke opening
De laatste klusdag is op 28 oktober. Vrijwilligers kunnen zich nog aanmelden op . Doneren kan nog tot 1 november via www.voorjebuurt.nl/mooieweg. Supporters krijgen een groen(t)e beloning als dank.
Op zaterdag 4 november is de feestelijke opening tussen 12:30 en 14:00 uur aan de Mooieweg 17, met omstreeks 13:15 uur een openingshandeling door enkele vrijwilligers, buren, bestuur en een vertegenwoordiger van de gemeente. Meer info: www.facebook.com/StadslandbouwMooieweg.

website www.stadslandbouwmooieweg.nl